Ασφάλεια αυτοκινήτου με οδική βοήθεια

Αξίζει η Οδική βοήθεια να συμπεριλαμβάνεται στην ασφάλιση του οχήματος σας;

Η οδική βοήθεια αποτελεί μια χρήσιμη και αξιόλογη παροχή η οποία ωστόσο έχει λεπτομέρειες και διαφορετικές πολιτικές από εταιρία σε εταιρία. Βάση αυτών, θα ρίξουμε μια ματιά σε όσα χρειάζεται να ξέρετε για την υπηρεσία οδικής βοήθειας και τι σημασία έχει στην ασφαλιστική σας συμφωνία!

Τι προσφέρει η οδική βοήθεια;

Ανεξάρτητα από το αν οδηγείτε μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο ή φορτηγό η οδική εγγυάται γρήγορη και δωρεάν βοήθεια για όλες τις περιπτώσεις όπου και όποτε τη χρειαστείτε στο δρόμο, είτε μετά από ατύχημα ή μετά από βλάβη.
Η οδική βοήθεια θα προσφέρει την επιτόπου επισκευή του οχήματος ή τη ρυμούλκηση του σε συνεργείο της επιλογής σας.

Η κάλυψη από οδική βοήθεια για ατύχημα ή οποιοδήποτε οδικό συμβάν μπορεί να γίνει με 2 τρόπους.

1ον, να καλέσετε μια οποιαδήποτε τυχαία εταιρεία οδικής υποστήριξης στην οποία δεν είστε συνδρομητής ή από την οποία δεν είστε ασφαλισμένος.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι σχεδόν σίγουρο πως από την εκάστοτε εταιρία θα απαιτηθεί ένα ποσό, διαφορετικό αναλογως την εταιρία, ενώ κάποιες εταιρείες ίσως να ζητήσουν και την σύναψη συμβολαίου μετά από αυτήν την εξυπηρέτηση.

Ο 2ος τρόπος είναι να καλέσετε την οδική στην οποία είστε ήδη συνδρομητής ή ασφαλισμένος και να ακολουθήσει η εξυπηρέτηση όπως προβλέπουν οι όροι της συμφωνίας/συμβολαίου με την εταιρία.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να γνωρίζετε και πως θα πρέπει να κινηθείτε σε ένα συμβάν ανάγκης, καθώς και τι παροχές έχετε…

Μέσο του τηλεφωνικού αριθμού της οδικής βοήθειας έρχεστε σε επαφή και από εκεί σίγουρα θα σας ζητηθεί:

Ο αριθμός κυκλοφορίας
Το ονοματεπώνυμο στο οποίο είναι δηλωμένο το όχημα
Ο αριθμός επιβατών
Κατά προσέγγιση η τοποθεσία της βλάβης ή του ατυχήματος

Σε περίπτωση που “μείνετε” με το αυτοκίνητο σας σε απομακρυσμένη περιοχή, δικαίωμα μεταφοράς με όχημα της οδικής έχει μόνο ένα άτομο – συνήθως ο ασφαλισμένος/συνδρομητής της οδικής βοήθειας.

Για τους υπόλοιπους επιβάτες, ισχύει η κάλυψη για μεταφορά με κάποιο διαθέσιμο μέσο, ενώ αν υπάρχει ανάγκη για δέσμευση του οχήματος λόγω επισκευών, πολλές εταιρείες προβλέπουν την κάλυψη διαμονής για εκείνη την μέρα ή ενοικίαση άλλου αυτοκινήτου.

Αν και αυτοί είναι κάποιοι συνηθισμένοι όροι συμβολαίων ασφάλισης οδικής βοήθειας, μην ξεχνάτε να μελετάτε λεπτομερώς το δικό σας συμβόλαιο και να ενημερώνεστε από την εταιρία για όλες τις παροχές της!

Χρειάζεται να συμπεριλαμβάνεται στην ασφάλιση αυτοκινήτου;

Με ελάχιστη έρευνα, μπορείτε να ανακαλύψετε πως η υπηρεσία της οδικής βοήθειας παρεχετε τόσο αυτόνομα από σχετικές εταιρείες, αλλά και μέσω ασφαλιστικών εταιρειών.

Το ερώτημα είναι αν αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στην ασφάλιση οχήματος.

Η απάντηση είναι πως ναι, εφόσον γίνει μια διαπραγμάτευση για τα ασφάλιστρα τα οποία να μπορείτε να υποστηρίξετε.

Η εταιρείες οδικής παρέχουν τα οχήματα και τεχνική υποστήριξη σε ατυχήματα και βλάβες στον δρόμο ενώ οι ασφαλιστικές, λόγω της φύσης τους, έχουν την δυνατότητα να καλύπτουν μεγάλο εύρος παροχών όπως η διανυκτέρευση και η ιατρική περίθαλψη.

Για παράδειγμα, εταιρείες οδικής υποστήριξης σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία «Φροντίδα Ατυχήματος» που καλύπτει ή μπορεί να συμπεριλαμβάνει νοσοκομειακή περίθαλψη και άλλες παρεμφερής υπηρεσίες.

Με το να συμπεριλάβετε την οδική βοήθεια στο ασφαλιστικό σας συμβόλαιο κερδίζετε αυτό τον συνδυασμό παροχών που θα σας βγάλει από κάθε δύσκολη θέση στον δρόμο!

Επιπλέον, υπάρχει και το πρακτικό όφελος το οποίο είναι η δυνατότητα να έχετε την οδική βοήθεια και την ασφάλιση του οχήματος σε ένα συμβόλαιο, με εταιρείες που συνεργάζονται και “συνδέονται”.

Αν λοιπόν θεωρείτε πως με τον προϋπολογισμό σας μακροπρόθεσμα θα μπορείτε να υποστηρίξετε μια τέτοια κάλυψη, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.