Τι κάνω σε περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου

 • Ξεκινάς να πας στη δουλειά αλλά το αυτοκίνητό σου δεν είναι εκεί που υποτίθεται ότι στάθμευσες χθες.
 • Έχεις βγει για ποτό και την ώρα που επιστρέφεις να πάρεις το αμάξι αυτό δε βρίσκεται εκεί που το άφησες.

Σου έκλεψαν το αυτοκίνητο. Ξέρω, πανικός!

Είναι οι καταστάσεις που κανείς μας δε θέλει να βρεθεί όμως μπορει να τύχει στον κάθε ένα. Ο πανικός είναι δεδομένος αλλά πρέπει να μείνεις ψύχραιμος και να σκεφθείς τις πρώτες και σημαντικές κινήσεις που θα πρέπει να κάνεις

Κλοπή αυτοκινήτου

 • Αν ξεκινάς από το σπίτι τότε θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν έχει μετακινήσει το αυτοκίνητο κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας που έχει επίσης κλειδί ή το δανείστηκε και ξέχασε να σε ενημερώσει.
 • Θα πρέπει επίσης να είσαι βέβαιος για τη θέση που είχες σταθμευσει το όχημά σου και επειδή πολλές φορές ξεχνάμε, να κάνεις μία βόλτα γύρω από το σπίτι και τις πιθανές θέσεις που παρκάρεις.
 • Τέλος πριν ξεκινήσεις τις διαδικασίες για την αναφορά της κλοπής του αυτοκινήτου υπάρχει ένα ακόμα σενάριο που θα ήθελες να συμβαίνει. Να έχεις παρκάρει κάπου που δεν επιτρέπεται και να έχει ρυμουλκηθεί το αυτοκίνητό σου για κάποιο σπουδαίο λόγο από γερανό.

Αν τίποτα από αυτά δεν ισχύει τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις πέσει θύμα κλοπής αυτοκινήτου και θα πρέπει να δράσεις γρήγορα.

Είναι βέβαια μία κατάσταση κατά την οποία οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία και φυσικά δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Μου έκλεψαν το αυτοκίνητο τι πρέπει να κάνω;

Σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου σας, ισχύουν τα παρακάτω βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Μήνυση

Θα πρέπει να αναφέρετε την κλοπή στην αστυνομία και να υποβάλετε μήνυση κατα αγνώστων όπου ζητάτε τη σύλληψη και τιμωρία τους. Για την υποβολή αυτή αρκεί η ταυτότητά σας και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία δικηγόρου. Για την υποβολή της μήνυσης θα χρειαστείτε παράβολο 40 ευρώ. Να ζητήσετε οπωσδήποτε να περάσει η κλοπή και στο ηλεκτρονικό σύστημα της τροχαίας.

Η κλοπή αυτοκινήτου είναι αδίκημα που διώκεται μόνο κατ΄έγκληση και είναι απαραίτητη και για την αναζήτηση του οχήματος από την αστυνομία αλλά και τη συνέχεια της διαδικασίας, αφού αν έχετε ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου μερική ή ολική, θα μπορέσετε να αποζημιωθείτε.

Τι πρέπει να προσέξεις

Την ενημέρωση και μήνυση στην αστυνομία πρέπει να την κάνετε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να αποφύγετε και τις πιθανές αστικές και ποινικές συνέπειες που θα μπορούσαν να προκληθούν από το κλεμμένο αυτοκίνητο σας.
Σκεφθείτε να συμμετάσχει σε μία ληστεία τράπεζας, σε μία απαγωγή, μία δολοφονία ως μέσο διαφυγής κακοποιών ή και εκτελεστών και να μην έχετε δηλώσει κλοπή. Η αντίστοιχα σε παράσυρση πεζού, τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος και να πρέπει μετά να περάσετε από ανάκριση ή και δικαστήρια για να αποδείξετε οτι δεν ήσασταν εσείς.

Ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρίας

 • Στη συνέχεια θα πρέπει με το χαρτί της έγκλησης από την αστυνομία και την άδεια κυκλοφορίας (αν φυσικά έχετε) να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική εταιρία και να αναφέρετε την κλοπή.
 • Οι ασφαλιστικές εταιρίες απαιτούν ταχύτατη ενημέρωση και συχνά δίνουν διορία λίγων ημερών για να το κάνετε αφού και οι ίδιες έχουν υπηρεσίες εντοπισμού κλεμμένων αυτοκινήτων.
 • Στο έντυπο που θα σας ζητήσουν να συμπληρώσετε θα αναγράψετε τα βασικά στοιχεία του οχήματος, τα δικά σας και μία σύντομη περιγραφή του πως έγινε η κλοπή του αυτοκινήτου.
 • Καλό είναι ακόμα και αν δεν έχετε κάλυψη κλοπής, να ενημερώσετε την ασφαλιστική εταιρία που έχετε κάνει την ασφάλεια του οχηματός σας

Ενημέρωση υπόλοιπων φορέων

Αν το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο με leasing ή τραπεζικό δάνειο και έχει παρακράτηση κυριότητας θα πρέπει να ενημερώσετε και εκεί για την κλοπή.

Μη ξεχάσεις

 1. Αν στο αυτοκίνητο είχες πορτοφόλι, πιστωτικές ή και χρεωστικές κάρτες, επιταγές, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, tablet, laptop κλπ εκτός του ότι θα τα δηλώσεις στην αστυνομία θα πρέπει να φροντίσεις άμεσα να επικοινωνήσεις με τις τράπεζες για να μπλοκαριστούν οι κάρτες και οι επιταγές, να μπλοκάρεις την κάρτα SIM, να αλλάξεις κωδικούς σε λογαριασμους email και social media και γενικά να προβείς σε κάθε ενέργεια που θε μπορούσε να έχει δυσάρεστες συνέπειες ως εξέλιξη της κλοπής του αυτοκινήτου σου.
 2. Το ίδιο και αν είχες κλειδιά από δεύτερο αυτοκίνητο, από το σπίτι ή την εργασία σου θα πρέπει να φροντίσεις και για αυτά και όπου χρειαστεί μη διστάσεις να αλλάξεις κλειδαριές.
 3. Και η ταλαιπωρία δε σταματά αφού αν χάσεις την ταυτότητα θα πρέπει να την αλλάξεις και μετά να δηλώσεις το νέο αριθμό εκ νέου σε τράπεζες, στην εφορία, ασφαλιστικές υπηρεσίες υγείας, ΔΕΚΟ κλπ.
 4. Αν κλαπεί και το δίπλωμά οδήγησης θα πρέπει να βγάλεις νέο οπου αν έχει συμβεί πρώτη φορά, με το χαρτί της κλοπής δε πληρώσεις επιπλέον παράβολο ενώ αν το χάνεις για δευτερη φορά θα πληρώσεις και επιπλέον παράβολο.

.

Αποζημίωση λόγω κλοπής αυτοκινήτου

Αφού κάνετε τις πιο πάνω διαδικασίες έφτασε η στιγμή να μετρήσουμε τις απώλειες. Αν δεν έχετε ασφάλεια κλοπής κανείς δε θα σας πληρώσει και θα περιμένετε αν και πότε θα μπορούσε να βρεθεί το αυτοκίνητό σας. Αυτό όμως που δεν έχεις φανταστεί ποτέ είναι το πόσο πραγματικά κοστίζει μία ασφάλεια αυτοκινήτου που θα σου κάλυπτε την αξία του αυτοκινήτου σου και θα το μάθεις τώρα αμέσως:

Προσφορά για ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου

Αν ψάχνεις να ασφαλίσεις το αυτοκινητό σου για κλοπή και δεν έχεις ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να αναζητήσεις διάφορες προσφορές από τους ίδιους τους ασφαλιστές δεν χρειάζεται να το κάνεις. Απλά πάτα το κουμπί τώρα.

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΕΛΩ ΤΙΜΗ ΤΩΡΑ

Είσαι έτοιμος να κάνεις φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου με ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΙΜΗΣ;

Στο asfaleiesfast μπορείς. Άφησε αυτή την πολύ σοβαρή διαδικασία στους ειδικούς.

Τώρα είναι η στιγμή σου
ασφάλεια αυτοκινήτου
ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ