Ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου

Η ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου δεν είναι υποχρεωτική για το όχημά σου με βάση το νόμο, είναι όμως απαραίτητη.

Μόνο αν έχεις ασφάλεια κλοπής στο όχημά σου, θα μπορέσεις να λάβεις αποζημίωση λόγω κλοπής και να μην έχεις να αντιμετωπίσεις τον οικονομικό βραχνά της αντικατάστασης του αυτοκινήτου σου.

Ασφαλίσου εδώ
απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου

Τι είναι η ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου;

Η ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου είναι ένας τύπος ασφάλειας που σε καλύπτει σε περίπτωση κλοπής του οχήματός σου. Σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τις οικονομικές συνέπειες και να πάρεις αποζημίωση για την απώλεια ή τη ζημιά του αυτοκινήτου σου.

Η σημασία της ασφάλειας κλοπής αυτοκινήτου

  • Έχεις ποτέ φανταστεί να ξεκινάς για να πας στη δουλειά σου και να μην βρίσκεις το αυτοκίνητό σου εκεί που το είχες παρκάρει το προηγούμενο βράδυ; Σου ακούγεται ακραίο σενάριο; Κι όμως συμβαίνει συχνά γύρω μας.
  • Έχεις μήπως σκεφτεί τι θα έκανες, αν μετά από μια ευχάριστη έξοδο με φίλους, γυρνούσες και έβρισκες το αυτοκίνητό σου παραβιασμένο και να λείπουν τμήματά του;

Η ασφάλεια αυτή είναι σημαντική γιατί παρέχει οικονομική ασφάλεια και ηρεμία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πώς θα αντικαταστήσεις το αυτοκίνητό σου σε περίπτωση κλοπής. Γι’ αυτούς και για πάρα πολλούς άλλους λόγους, η ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου αποτελεί αναγκαιότητα να προστεθεί στο βασικό ασφαλιστήριό σου.

Με μία μικρή παραπάνω επιβάρυνση, η ασφάλεια κλοπής μπορεί να σε γλιτώσει από τεράστια έξοδα και επιπρόσθετο άγχος.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ

Ποια είναι τα είδη ασφαλείας κλοπής αυτοκινήτου; Αναγκαιότητα ή πλεονασμός;

Υπάρχουν 2 είδη ασφαλειών κλοπής αυτοκινήτου: Η ασφάλεια ολικής κλοπής και η ασφάλεια ολικής-μερικής κλοπής.

Ασφάλεια ολικής κλοπής αυτοκινήτου

Η ασφάλεια ολικής κλοπής αυτοκινήτου είναι η κάλυψη που έχεις για αποζημίωση αν κλαπεί το αυτοκινητό σου και δε βρεθεί τίποτα μέσα σε διάρκεια 3 μηνών.

Η ασφαλιστική εταιρία αφού διασφαλίσει οτι η κλοπή δεν ήταν αποτέλεσμα βαριάς δικής σου αμέλειας θα σε αποζημιώσει με την εμπορική αξία του οχήματος όπως αυτή διαμορφώνεται στην ελεύθερη αγορά κατά την ημέρα της απώλειάς του.

Τι σημαίνει να μη βρεθεί τίποτα;

Αυτό που καταλαβαίνεις στην κυριολεξία. Να μη βρεθεί από το κλεμμένο αυτοκίνητο τίποτα μέσα σε 90 ημέρες.

Είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο να κλαπεί ένα αυτοκίνητο, να αφαιρεθούν ακριβά ηλεκτρονικά συστήματα, τιμόνι, αερόσακοι, ζάντες, φανάρια, πόρτες κλπ και να αφεθεί κυριολεκτικά ένα κουφάρι με τον αριθμό πλαισίου.

Αυτό αποτελεί όσο και αν δε θες να το πιστέψεις εύρεση αυτοκινήτου και αν συμβεί μέσα σε 90 ημέρες από την κλοπή δε θα λάβεις καμία αποζημίωση αν έχεις μόνο ασφάλεια ολικής κλοπής ή θα λάβεις ένα πάρα πολύ χαμηλό ποσό, πραγματικά αστείο.

Επειδή βέβαια ο Νόμος θα είναι με το μέρος σου θα πρέπει να κινηθείς νομικά ή να απευθυνθείς στο Συνήγορο του Καταναλωτή που έχει δεχθεί και διεκπαιρεώσει εκατοντάδες αντίστοιχες υποθέσεις.

Τι λεει ο Νόμος

Σύμφωνα με τη νομολογία, ως ολική κλοπή έχει κριθεί ότι πρέπει να θεωρείται και η ανεύρεση του αυτοκινήτου πριν από την παρέλευση 90 ημερών σε φυσική ή νομική κατάσταση τέτοια, που να μην είναι δυνατή η απόδοσή του στον ασφαλισμένο, καθώς η ανεύρεση κλαπέντος αυτοκινήτου σε κατάσταση ολοκληρωτικής καταστροφής ισοδυναμεί με ολική κλοπή.

Όλα αυτά αποτελούν πολύ σοβαρό λόγο να προσθέσεις και την ασφάλεια μερικής κλοπής.

Ασφάλεια μερικής κλοπής αυτοκινήτου

Σε αντίθεση με την ασφάλεια ολικής κλοπής η ασφάλεια μερικής κλοπής αυτοκινήτου θα αποζημιώσει και κατά την περίπτωση που βρεθεί το αυτοκίνητό σου εντός τριμήνου αλλά έχει υποστεί φθορές ή και καταστροφές.
Αν οι καταστροφές που έχει υποστεί είναι πολυδάπανες για επισκευή θα αποζημιωθείτε συνολικά για κλοπή.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν επίσης ζημιές κατά την απόπειρα κλοπής όπως μια χαλασμένη κλειδαριά ή απλά την αφαίρεση ενσωματωμένων σταθερών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου όπως ρόδες, προφυλακτήρας, ηχοσύστημα κλπ.

Σύγκρινε τώρα

Ποιο είναι το ποσό αποζημίωσης από κλοπή αυτοκινήτου;

Κατά τη διάρκεια σύναψης της ασφάλειας αυτοκινήτου και την επιλογή κάλυψης κλοπής μπορείς να δεις το εύρος που περίπου κυμαίνεται η εμπορική αξία του οχήματος και να επιλέξεις το ποσό αυτό που είναι πιο κοντά στην αξία με βάση την κατάσταση και τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου σου.

Όταν πας δηλαδή να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου, για το συγκεκριμένο μοντέλο και τη χρονολογία θα δεις για παράδειγμα ένα εύρος από 7000 έως 8500 ευρώ. Εκεί μπορείς να επιλέξεις αν θες τις 7000 ή 7500 ή 8000 ή 8500 ευρώ με μικρή διαφορά στο σνολικό ασφάλιστρο.

Δε σημαίνει βέβαια ότι θα πάρεις αυτό το ποσό ακριβώς, αφού μπορεί να συνάψεις ένα ετήσιο συμβόλαιο σήμερα με ασφάλεια κλοπής για 7000 και όταν μετά από ένα χρόνο συμβεί η κλοπή του αυτοκινήτου οι εμπορικές αξίες να έχουν πέσει και να κυμαίνονται πλέον από 6500 – 8000 ευρώ.
Είναι πιθανότερο να λάβεις ένα ποσό κοντά στις 6500 ευρώ.

Σύγκρινε τώρα

Προσφορά για ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου

Αν ψάχνεις να ασφαλίσεις το αυτοκινητό σου για κλοπή και δεν έχεις ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να αναζητήσεις διάφορες προσφορές από τους ίδιους τους ασφαλιστές δεν χρειάζεται να το κάνεις. Απλά πάτα το κουμπί τώρα.

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΕΛΩ ΤΙΜΗ ΤΩΡΑ

Τί είναι η ασφάλεια πυρός στο αυτοκίνητο;

Συχνά μαζί με την ασφάλεια κλοπής οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν και ασφάλεια πυρός

Στην ασφάλεια πυρός η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει τις ζημιές που θα προκληθούν στο αυτοκίνητό σου εξαιτίας πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα, έκρηξη ή πτώση κεραυνού.
Θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στο ποσό που καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία καθώς υπάρχει και η απαλλαγή. Aυτό σημαίνει ότι τα πρώτα χρήματα για την επισκευή και μέχρι το ποσό της απαλλαγής θα τα πληρώσεις εσύ, τα υπόλοιπα η ασφαλιστική εταιρεία.
Αν για παράδειγμα το ποσό απαλλαγής είναι 250 ευρώ και η βλάβη από την πυρκαγιά είναι 1300 ευρώ, η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει 1050 ευρώ και τα υπόλοιπα 250 ευρώ θα τα πληρώσεις εσύ.

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες επεκτείνουν την ασφάλεια πυρός και καλύπτουν κάποιες ή όλες από τις παρακάτω περιπτώσεις.

  • Πυρός από τρομοκρατικές ενέργειες: Σε αυτήν την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει το όχημα σου στην περίπτωση που υποστεί φθορές ή καεί ολοσχερώς κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής ενέργειας.
  • Πυρός από στάσεις και απεργίες: Οι στάσεις εργασίας, οι απεργίες και κατά συνέπεια οι συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ενδεχομένως το αυτοκίνητό σου να πυρποληθεί κατά τη διάρκεια μιας πορείας. Αν έχεις προσθέσει αυτήν την κάλυψη στο αυτοκίνητό σου, δε χρειαζεται να ανησυχήσεις παραπάνω, θα αποζημιωθείς.
  • Πυρός από πολιτικές ταραχές: Εκτός από τις πορείες ενδεχομένως το αυτοκίνητό σου να πέσει θύμα εμπρησμού αν αυτό βρεθεί σε σημείο όπου υπάρχουν πολιτικές ταραχές. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει τις φθορές από πυρκαγιά στο όχημά σου.

Καλό είναι να ελέγχεις πριν κάνεις ασφάλεια πυρός τι ακριβώς καλύπτεται και τι εξαιρείται, ώστε αν ποτέ φτάσεις στο απευκταίο σενάριο που θα πρέπει να χρειαστείς τις πιο πάνω καλύψεις να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

Σύγκρινε τώρα

Γιατί να ασφαλίσεις το αυτοκινητό σου για κλοπή;

Στη σημερινή εποχή, που οι ρυθμοί ζωής είναι τόσο γρήγοροι και απαιτητικοί, έχουμε ένα σωρό λόγους να αγχωνόμαστε. Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να ανησυχεί κατά την διάρκεια μιας βόλτας, αν εκεί που παρκάραμε το όχημα μας είναι ασφαλές. Όλοι μας έχουμε κοιτάξει με αγωνία να δούμε, αν το αμάξι μας είναι εκεί που το αφήσαμε.

Γιατί να μην πετάξουμε από πάνω μας ένα επιπρόσθετο βάρος που αφορά το αυτοκίνητο, με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο; Ασφαλίζοντάς το για κλοπή, μπορούμε να απολαύσουμε ανέμελοι την σαββατιάτικη έξοδο μας, αφού για ό,τι συμβεί, από κλοπή μιας ρόδας για παράδειγμα, που είναι μια ιδιαίτερα συνηθισμένη περίπτωση, μέχρι και ολική κλοπή, θα είμαστε καλυμμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρόλο που στο παρελθόν τα περισσότερα κρούσματα κλοπής αφορούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού και αξίας, πλέον οι κλοπές μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της ευκολότερης εκμετάλλευσης και μεταπώλησης τους.

Το αυτοκίνητο αποτελεί ένα πολύτιμο –και ίσως το πιο αγαπημένο- περιουσιακό μας στοιχείο. Το να καταφέρει κάποιος να το αγοράσει, μπορεί να αποτελεί όνειρο ζωής και η αγορά του να είναι αποτέλεσμα κόπων και στερήσεων. Γιατί να χαθούν όλα αυτά σε μια μόνο στιγμή;

Όπως ποτέ δεν θα αφήναμε την τσάντα μας, ή το λαπτοπ μας σε δημόσιο χώρο χωρίς να το προσέχουμε από τυχόν επιτήδειους, έτσι δεν πρέπει να αφήνουμε και το αυτοκίνητο μας αφύλαχτο. Το κόστος για να το προστατεύσουμε είναι αμελητέο μπροστά στα οφέλη που θα έχουμε από μια τέτοια ασφάλεια. Καθήκον μας λοιπόν είναι να φροντίσουμε να ενημερωθούμε για όλες τις παραμέτρους , τους ειδικούς όρους και τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κάλυψης.

Διάβασε αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο αλλα και ποια είναι η διαδιακσία αποζημίωσης λόγω κλοπής αυτοκινήτου.

Είσαι έτοιμος να κάνεις φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου με ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΙΜΗΣ;

Στο asfaleiesfast μπορείς. Άφησε αυτή την πολύ σοβαρή διαδικασία στους ειδικούς.

Τώρα είναι η στιγμή σου
ασφάλεια αυτοκινήτου
ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ