Ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου

Η ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου δεν είναι υποχρεωτική για το όχημά σου με βάση το νόμο, είναι όμως απαραίτητη.

Μόνο αν έχεις ασφάλεια κλοπής στο όχημά σου, θα μπορέσεις να λάβεις αποζημίωση λόγω κλοπής και να μην έχεις να αντιμετωπίσεις τον οικονομικό βραχνά της αντικατάστασης του αυτοκινήτου σου. Στο asfaleiesfast θα βρεις την καλύτερη ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου σε τιμή που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην προσθέσεις την κάλυψη κλοπής στο όχημά σου.

 

Βρες την πιο φθηνή ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου.
Ασφάλεια αυτοκινήτου με μερική ολική κλοπή.

 

 

 

 

Ποια είναι τα είδη ασφαλείας κλοπής αυτοκινήτου; Αναγκαιότητα ή πλεονασμός;

Έχετε ποτέ φανταστεί να ξεκινάτε για να πάτε στην δουλειά σας και να μην βρίσκετε το αυτοκίνητό σας εκεί που το είχατε παρκάρει το προηγούμενο βράδυ; Σας ακούγεται ακραίο σενάριο; Κι όμως συμβαίνει συχνά γύρω μας.
Έχετε μήπως σκεφτεί τι θα κάνατε, αν μετά από μια ευχάριστη έξοδο με φίλους, γυρνούσατε και βρίσκατε το αυτοκίνητο σας παραβιασμένο και να λείπουν τμήματά του;

Γι αυτούς και για πάρα πολλούς άλλους λόγους, η ασφάλεια μερικής ή ολικής κλοπής αυτοκινήτου αποτελεί αναγκαιότητα να προστεθεί στο βασικό ασφαλιστήριο σας. Με μία μικρή παραπάνω επιβάρυνση μπορεί να σας γλιτώσει από τεράστια έξοδα και επιπρόσθετα άγχη.

Υπάρχουν 2 ειδών ασφάλειες κλοπής αυτοκινήτου: Η ασφάλεια ολικής κλοπής και η ασφάλεια ολικής-μερικής κλοπής. Συνέχισε πιο κάτω να διαβάσεις αναλυτικά τι ακριβώς προσφέρει η καθεμία

ασφαλεια κλοπής αυτοκινήτου fast
Με την ασφαλεια κλοπής αυτοκινήτου αποφεύγεις τις οικονομικές συνέπειες.

Τι είναι η ασφάλεια ολικής κλοπής αυτοκινήτου;

Η ασφάλεια ολικής κλοπής αυτοκινήτου είναι η κάλυψη που έχεις για αποζημίωση αν κλαπεί το αυτοκινητό σου και δε βρεθεί τίποτα μέσα σε διάρκεια 3 μηνών.

Η ασφαλιστική εταιρία αφού διασφαλίσει οτι η κλοπή δεν ήταν αποτέλεσμα βαριάς δικής σου αμέλειας θα σε αποζημιώσει με την εμπορική αξία του οχήματος όπως αυτή διαμορφώνεται στην ελεύθερη αγορά κατά την ημέρα της απώλειάς του.

Τι σημαίνει να μη βρεθεί τίποτα;

Αυτό που καταλαβαίνεις στην κυριολεξία. Να μη βρεθεί από το κλεμμένο αυτοκίνητο τίποτα μέσα σε 90 ημέρες.

Είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο να κλαπεί ένα αυτοκίνητο, να αφαιρεθούν ακριβά ηλεκτρονικά συστήματα, τιμόνι, αερόσακοι, ζάντες, φανάρια, πόρτες κλπ και να αφεθεί κυριολεκτικά ένα κουφάρι με τον αριθμό πλαισίου.

Αυτό αποτελεί όσο και αν δε θες να το πιστέψεις εύρεση αυτοκινήτου και αν συμβεί μέσα σε 90 ημέρες από την κλοπή δε θα λάβεις καμία αποζημίωση αν έχεις μόνο ασφάλεια ολικής κλοπής ή θα λάβεις ένα πάρα πολύ χαμηλό ποσό, πραγματικά αστείο.

Επειδή βέβαια ο Νόμος θα είναι με το μέρος σου θα πρέπει να κινηθείς νομικά ή να απευθυνθείς στο Συνήγορο του Καταναλωτή που έχει δεχθεί και διεκπαιρεώσει εκατοντάδες αντίστοιχες υποθέσεις.

Τι λεει ο Νόμος

Σύμφωνα με τη νομολογία, ως ολική κλοπή έχει κριθεί ότι πρέπει να θεωρείται και η ανεύρεση του αυτοκινήτου πριν από την παρέλευση 90 ημερών σε φυσική ή νομική κατάσταση τέτοια, που να μην είναι δυνατή η απόδοσή του στον ασφαλισμένο, καθώς η ανεύρεση κλαπέντος αυτοκινήτου σε κατάσταση ολοκληρωτικής καταστροφής ισοδυναμεί με ολική κλοπή.

Όλα αυτά αποτελούν πολύ σοβαρό λόγο να προσθέσεις και την ασφάλεια μερικής κλοπής.

απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου
Απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου

Τι είναι η ασφάλεια μερικής κλοπής αυτοκινήτου;

Σε αντίθεση με την ασφάλεια ολικής κλοπής η ασφάλεια μερικής κλοπής αυτοκινήτου θα αποζημιώσει και κατά την περίπτωση που βρεθεί το αυτοκίνητό σου εντός τριμήνου αλλά έχει υποστεί φθορές ή και καταστροφές.
Αν οι καταστροφές που έχει υποστεί είναι πολυδάπανες για επισκευή θα αποζημιωθείτε συνολικά για κλοπή.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν επίσης ζημιές κατά την απόπειρα κλοπής όπως μια χαλασμένη κλειδαριά ή απλά την αφαίρεση ενσωματωμένων σταθερών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου όπως ρόδες, προφυλακτήρας, ηχοσύστημα κλπ.

 

Μη χάνεις χρόνο τώρα – Κοστίζει ελάχιστα – Αξίζει πολλά.
Πρόσθεσε τωρα ασφάλεια κλοπής στο όχημά σου.

 

 

 

 

Ποιο είναι το ποσό αποζημίωσης από κλοπή αυτοκινήτου;

Κατά τη διάρκεια σύναψης της ασφάλειας αυτοκινήτου και την επιλογή κάλυψης κλοπής μπορείς να δεις το εύρος που περίπου κυμαίνεται η εμπορική αξία του οχήματος και να επιλέξεις το ποσό αυτό που είναι πιο κοντά στην αξία με βάση την κατάσταση και τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου σου.

Όταν πας δηλαδή να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου, για το συγκεκριμένο μοντέλο και τη χρονολογία θα δεις για παράδειγμα ένα εύρος από 7000 έως 8500 ευρώ. Εκεί μπορείς να επιλέξεις αν θες τις 7000 ή 7500 ή 8000 ή 8500 ευρώ με μικρή διαφορά στο σνολικό ασφάλιστρο.

Δε σημαίνει βέβαια ότι θα πάρεις αυτό το ποσό ακριβώς, αφού μπορεί να συνάψεις ένα ετήσιο συμβόλαιο σήμερα με ασφάλεια κλοπής για 7000 και όταν μετά από ένα χρόνο συμβεί η κλοπή του αυτοκινήτου οι εμπορικές αξίες να έχουν πέσει και να κυμαίνονται πλέον από 6500 – 8000 ευρώ.
Είναι πιθανότερο να λάβεις ένα ποσό κοντά στις 6500 ευρώ.

Γιατί να ασφαλίσεις το αυτοκινητό σου για κλοπή;

Στη σημερινή εποχή, που οι ρυθμοί ζωής είναι τόσο γρήγοροι και απαιτητικοί, έχουμε ένα σωρό λόγους να αγχωνόμαστε. Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να ανησυχεί κατά την διάρκεια μιας βόλτας, αν εκεί που παρκάραμε το όχημα μας είναι ασφαλές. Όλοι μας έχουμε κοιτάξει με αγωνία να δούμε, αν το αμάξι μας είναι εκεί που το αφήσαμε.

Γιατί να μην πετάξουμε από πάνω μας ένα επιπρόσθετο βάρος που αφορά το αυτοκίνητο, με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο; Ασφαλίζοντάς το για κλοπή, μπορούμε να απολαύσουμε ανέμελοι την σαββατιάτικη έξοδο μας, αφού για ό,τι συμβεί, από κλοπή μιας ρόδας για παράδειγμα, που είναι μια ιδιαίτερα συνηθισμένη περίπτωση, μέχρι και ολική κλοπή, θα είμαστε καλυμμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρόλο που στο παρελθόν τα περισσότερα κρούσματα κλοπής αφορούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού και αξίας, πλέον οι κλοπές μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της ευκολότερης εκμετάλλευσης και μεταπώλησης τους.

Το αυτοκίνητο αποτελεί ένα πολύτιμο –και ίσως το πιο αγαπημένο- περιουσιακό μας στοιχείο. Το να καταφέρει κάποιος να το αγοράσει, μπορεί να αποτελεί όνειρο ζωής και η αγορά του να είναι αποτέλεσμα κόπων και στερήσεων. Γιατί να χαθούν όλα αυτά σε μια μόνο στιγμή;

Όπως ποτέ δεν θα αφήναμε την τσάντα μας, ή το λαπτοπ μας σε δημόσιο χώρο χωρίς να το προσέχουμε από τυχόν επιτήδειους, έτσι δεν πρέπει να αφήνουμε και το αυτοκίνητο μας αφύλαχτο. Το κόστος για να το προστατεύσουμε είναι αμελητέο μπροστά στα οφέλη που θα έχουμε από μια τέτοια ασφάλεια. Καθήκον μας λοιπόν είναι να φροντίσουμε να ενημερωθούμε για όλες τις παραμέτρους , τους ειδικούς όρους και τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κάλυψης.

 

Μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία για εσένα.
Η καλύτερη τιμή για ασχάλει αυτοκινήτου είναι εδώ.

 

 

 

 

ασφάλειες

Διάβασε αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο αλλα και ποια είναι η διαδιακσία αποζημίωσης λόγω κλοπής αυτοκινήτου.

Τί είναι η ασφάλεια πυρός στο αυτοκίνητο;

Στην ασφάλεια πυρός η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει τις ζημιές που θα προκληθούν στο αυτοκίνητό σου εξαιτίας πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα, έκρηξη ή πτώση κεραυνού.
Θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στο ποσό που καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία καθώς υπάρχει και η απαλλαγή. Aυτό σημαίνει ότι τα πρώτα χρήματα για την επισκευή και μέχρι το ποσό της απαλλαγής θα τα πληρώσεις εσύ, τα υπόλοιπα η ασφαλιστική εταιρεία.
Αν για παράδειγμα το ποσό απαλλαγής είναι 250 ευρώ και η βλάβη από την πυρκαγιά είναι 1300 ευρώ, η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει 1050 ευρώ και τα υπόλοιπα 250 ευρώ θα τα πληρώσεις εσύ.

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες επεκτείνουν την ασφάλεια πυρός και καλύπτουν κάποιες ή όλες από τις παρακάτω περιπτώσεις.

  • Πυρός από τρομοκρατικές ενέργειες: Σε αυτήν την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει το όχημα σου στην περίπτωση που υποστεί φθορές ή καεί ολοσχερώς κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής ενέργειας.
  • Πυρός από στάσεις και απεργίες: Οι στάσεις εργασίας, οι απεργίες και κατά συνέπεια οι συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ενδεχομένως το αυτοκίνητό σου να πυρποληθεί κατά τη διάρκεια μιας πορείας. Αν έχεις προσθέσει αυτήν την κάλυψη στο αυτοκίνητό σου, δε χρειαζεται να ανησυχήσεις παραπάνω, θα αποζημιωθείς.
  • Πυρός από πολιτικές ταραχές: Εκτός από τις πορείες ενδεχομένως το αυτοκίνητό σου να πέσει θύμα εμπρησμού αν αυτό βρεθεί σε σημείο όπου υπάρχουν πολιτικές ταραχές. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει τις φθορές από πυρκαγιά στο όχημά σου.

Καλό είναι να ελέγχεις πριν κάνεις ασφάλεια πυρός τι ακριβώς καλύπτεται και τι εξαιρείται, ώστε αν ποτέ φτάσεις στο απευκταίο σενάριο που θα πρέπει να χρειαστείς τις πιο πάνω καλύψεις να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.