Αποζημίωση λόγω κλοπής αυτοκινήτου

Η κλοπή ενός αυτοκινήτου συνδέεται με θυμό, άγχος αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία.

Για να μην υποστείτε όμως και την μεγάλη οικονομική απώλειεα και το κόστος αντικατάστασης, το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να έχει ασφάλεια κλοπής.

Αποζημίωση λόγω κλοπής αυτοκινήτου
Αποζημίωση λόγω κλοπής αυτοκινήτου

Αν έχετε φροντίσει να έχετε συμπεριλάβει στην ασφάλεια αυτοκινήτου και την περίπτωση της κλοπής είστε τυχερός μέσα στην ατυχία σας και η ασφαλιστική εταιρία θα φροντίσει για την αποζημίωσή σας μέσα σε περίπου 100 ημέρες

Πώς θα πάρω αποζημίωση για την κλοπή του αυτοκινήτου μου;

Αφού έχετε κάνει τις πρώτες βασικές διαδικασίες όπως διαβάσατε στο άρθρο Τι κάνω άν μου κλέψουν το αυτοκίνητο θα πρέπει να περάσει ένα συνολικό χρονικό διάστημα 3 μηνών χωρίς να βρεθεί το αυτοκίνητο.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ασφαλιστική εταιρία θα προσπαθήσει να διερευνήσει τυχόν δικές σας ευθύνες και αμέλεια που θα μπορούσαν να είχαν συμμετοχή στην κλοπή του οχήματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας όπως: αν το αυτοκίνητο ήταν ξεκλείδωτο, αν σταματήσατε κάπου και αφήσατε το κλειδί πάνω στη μηχανή, αν η κλοπή αφορά κάμπριο αυτοκίνητο και είχατε αφήσει ανοικτή την οροφή, αν τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας είχαν χαθεί ή κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο και δε φροντίσατε να αλλαχθούν, ακόμα και αν είσασταν μεθυσμένος όταν το παρκάρατε πριν κλαπεί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει το ενδεχόμενο μη αποζημίωσης αφού την αμέλεια δε την πληρώνει κανείς.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα κάνουν δική τους έρευνα και θα σας ρωτήσουν αρκετές φορές.

θα πρέπει πάντα να απαντάτε στις ζητούμενες πληροφορίες με ειλικρίνεια και προσεκτικά, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφαλιστική σας κάλυψη.
Καλό είναι να συμβουλευτείτε και έναν δικηγόρο.

Εάν λοιπόν περάσουν οι 3 μήνες χωρίς να βρεθεί το αυτοκίνητο, θα σας ζητηθούν κάποια έγγραφά για να προχωρήσει η αποζημίωση του οχήματός

Έγγραφα για αποζημίωση λόγω κλοπής αυτοκινήτου

Με πολύ μικρές διαφορές τα έγγραφα που θα πρέπει να συγκεντώσετε είναι τα εξής:

Δήλωση από το αστυνομικό τμήμα περί μη ανεύρεσης του αυτοκινήτου με τη συμπλήρωση 90 ημέρών από τη μήνυση κατα αγνώστων.
Τη γνήσια, ή μία φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας, αν υπάρχουν.
Αποδεικτικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.
Τα κλειδιά του αυτοκινήτου και αν υπάρχει το μπουτόν του συναγερμού.
Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο όπου θα γίνει η μεταβίβαση του αυτοκινήτου στην ασφαλιστική εταιρεία.
Φωτοτυπία της τελευταίας φορολογικής δήλωσης όπου να εμφανίζεται και η κατοχή του οχήματος.

Διαδικασία αποζημίωσης κλοπής αυτοκινήτου

Μόλις ληφθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και παραδοθούν στην ασφαλιστική εταιρία το αυτοκίνητο θε περάσει στην ιδιοκτησία της και σε εσείς μέσα σε 10 περίπου ημέρες θα λάβετε επιταγή για την αποζημίωσή σας.

Το ύψος του ποσού που θα λάβετε έχει να κάνει με την εμπορική αξία του οχήματος τη συγκεκριμένη περίοδο και αφορά τη μέση περίπου τιμή αγοράς ενός ίδιου ατυτοκινήτου στην κατάσταση που βρισκόταν το δικό σας (ίδιας χρονολογίας, χιλιομέτρων κλπ)

Τι γίνεται αν βρεθεί το κλεμμένο μου αυτοκίνητο;

Αν το αυτοκίνητο βρεθεί πρίν την παρέλευση των 3 μηνών και έχετε μόνο ασφάλεια ολικής κλοπής το παραλαμβάνετε και δεν λαμβάνετε καμία αποζημίωση ακόμα και αν έχει υποστεί ζημιές.

Αν όμως αφού βρεθεί εντός τριμήνου έχει φθορές και έχετε επιπλέον ασφάλεια μερικής κλοπής τότε θα ζητήσετε από την ασφαλιστική εταιρία αποστολή πραγματογνώμονα, προκειμένου να εκτιμηθεί το ύψος της ζημιάς και ανάλογα το ύψος της, είτε θα αποζημιωθείτε για αυτή, είτε αν είναι μεγάλη θα αποζημιωθείτε συνολικά.

Αν το αυτοκίνητο βρεθεί μετά από 90 ημέρες αφού έχετε λάβει την αποζημίωσή κλοπής, ανήκει προφανώς στην ασφαλιστική εταιρία και υπάρχουν περιπτώσεις που οι πρωην ιδιοκτήτες επαναγοράζουν το όχημά τους επιστρέφοντας την αποζημίωση.

Επειδή δεν είναι νόμος να μάθεις αφού πάθεις δράσε τώρα

Στο asfaleiesfast είμαστε εδώ τόσο για να σας ενημερώνουμε όσο και για να σας ασφαλίζουμε και επειδή η ταλαιπωρία μετά από μία κλοπή μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλη φέραμε τις πιο οικονομικές ασφάλειες κλοπής για εσένα για να μην έχεις κανένα λόγο να μη την κάνεις.

Έχουμε τις πιο ΦΘΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ.
Ασφάλεια αυτοκινήτου με μερική ολική κλοπή.

ασφάλειες