Αποζημίωση λόγω κλοπής αυτοκινήτου

Η κλοπή ενός αυτοκινήτου συνδέεται με θυμό, άγχος αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία.

Για να μην υποστείς όμως και την μεγάλη οικονομική απώλεια και το κόστος αντικατάστασης, το αυτοκίνητό σου θα πρέπει να έχει ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου.

Αν έχεις φροντίσει να έχεις συμπεριλάβει στην ασφάλεια αυτοκινήτου και την περίπτωση της κλοπής είσαι τυχερός μέσα στην ατυχία σου και η ασφαλιστική εταιρία θα φροντίσει για την αποζημίωσή σου μέσα σε περίπου 100 ημέρες

Μου έκλεψαν το αυτοκίνητο. Πώς θα πάρω αποζημίωση για την κλοπή του αυτοκινήτου μου;

Αφού έχεις κάνει τις πρώτες βασικές διαδικασίες όπως αναφέρονται στο άρθρο τι κάνω άν μου κλέψουν το αυτοκίνητο θα πρέπει να περάσει ένα συνολικό χρονικό διάστημα 3 μηνών χωρίς να βρεθεί το αυτοκίνητο.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ασφαλιστική εταιρία θα προσπαθήσει να διερευνήσει τυχόν δικές σου ευθύνες και αμέλεια που θα μπορούσαν να είχαν συμμετοχή στην κλοπή του οχήματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας όπως: αν το αυτοκίνητο ήταν ξεκλείδωτο, αν σταμάτησες κάπου και άφησες το κλειδί πάνω στη μηχανή, αν η κλοπή αφορά κάμπριο αυτοκίνητο και είχες αφήσει ανοικτή την οροφή, αν τα κλειδιά του αυτοκινήτου είχαν χαθεί ή κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο και δε φρόντισες να αλλαχθούν, ακόμα και αν λησουν μεθυσμένος όταν το πάρκαρες πριν κλαπεί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει το ενδεχόμενο μη αποζημίωσης, αφού την αμέλεια δε την πληρώνει κανείς.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα κάνουν δική τους έρευνα και θα σε ρωτήσουν αρκετές φορές.

θα πρέπει πάντα να απαντάς στις ζητούμενες πληροφορίες με ειλικρίνεια και προσεκτικά, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφαλιστική σου κάλυψη.
Καλό είναι να συμβουλευτείς και έναν δικηγόρο.

Εάν λοιπόν περάσουν οι 3 μήνες χωρίς να βρεθεί το αυτοκίνητο, θα σου ζητηθούν κάποια έγγραφά για να προχωρήσει η αποζημίωση του οχήματός

Έγγραφα για αποζημίωση λόγω κλοπής αυτοκινήτου

Με πολύ μικρές διαφορές τα έγγραφα που θα πρέπει να συγκεντώσεις είναι τα εξής:

Δήλωση από το αστυνομικό τμήμα περί μη ανεύρεσης του αυτοκινήτου με τη συμπλήρωση 90 ημέρών από τη μήνυση κατα αγνώστων.
Τη γνήσια, ή μία φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας, αν υπάρχουν.
Αποδεικτικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.
Τα κλειδιά του αυτοκινήτου και αν υπάρχει το μπουτόν του συναγερμού.
Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο όπου θα γίνει η μεταβίβαση του αυτοκινήτου στην ασφαλιστική εταιρεία.
Φωτοτυπία της τελευταίας φορολογικής δήλωσης όπου να εμφανίζεται και η κατοχή του οχήματος.

Διαδικασία αποζημίωσης κλοπής αυτοκινήτου

Μόλις ληφθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και παραδοθούν στην ασφαλιστική εταιρία το αυτοκίνητο θε περάσει στην ιδιοκτησία της και σε εσύ μέσα σε 10 περίπου ημέρες θα λάβεις επιταγή για την αποζημίωσή σου.

Το ύψος του ποσού που θα λάβις έχει να κάνει με την εμπορική αξία του οχήματος τη συγκεκριμένη περίοδο και αφορά τη μέση περίπου τιμή αγοράς ενός ίδιου ατυτοκινήτου στην κατάσταση που βρισκόταν το δικό σου (ίδιας χρονολογίας, χιλιομέτρων κλπ)

Τι γίνεται αν βρεθεί το κλεμμένο μου αυτοκίνητο;

Αν το αυτοκίνητο βρεθεί πρίν την παρέλευση των 3 μηνών και έχεις μόνο ασφάλεια ολικής κλοπής το παραλαμβάνεις και δεν λαμβάνεις καμία αποζημίωση ακόμα και αν έχει υποστεί ζημιές.
Αν όμως αφού βρεθεί εντός τριμήνου έχει φθορές και έχεις επιπλέον ασφάλεια μερικής κλοπής τότε θα ζητήσεις από την ασφαλιστική εταιρία αποστολή πραγματογνώμονα, προκειμένου να εκτιμηθεί το ύψος της ζημιάς και ανάλογα το ύψος της, είτε θα αποζημιωθείς για αυτή, είτε αν είναι μεγάλη θα αποζημιωθείς συνολικά.
Αν το αυτοκίνητο βρεθεί μετά από 90 ημέρες αφού έχεις λάβει την αποζημίωσή κλοπής, ανήκει προφανώς στην ασφαλιστική εταιρία και υπάρχουν περιπτώσεις που οι πρωην ιδιοκτήτες επαναγοράζουν το όχημά τους επιστρέφοντας την αποζημίωση.

Επειδή δεν είναι νόμος να μάθεις αφού πάθεις δράσε τώρα

Στο asfaleiesfast είμαστε εδώ τόσο για να σε ενημερώσουμε όσο και για να σε ασφαλίσουμε και επειδή η ταλαιπωρία μετά από μία κλοπή μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλη φέραμε τις πιο οικονομικές ασφάλειες κλοπής για εσένα για να μην έχεις κανένα λόγο να μη την κάνεις.

 

Έχουμε τις πιο ΦΘΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ.
Ασφάλεια αυτοκινήτου με μερική ολική κλοπή.

 

ασφάλειες