Πώς τα social media βοηθούν τους κλέφτες αυτοκινήτων

Πώς τα social media βοηθάνε τους κλέφτες αυτοκινήτων

Τα social media παίζουν έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Ωστόσο, όσο περισσότερο μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον εαυτό μας στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλειά μας και της περιουσίας μας. Οι κλέφτες αυτοκινήτων είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τις πληροφορίες που αναρτούμε δημόσια, για να διευκολύνουν τις πράξεις τους. Ας δούμε πώς:

Εντοπισμός τοποθεσίας

Η δημοσίευση φωτογραφιών ή πληροφοριών που αποκαλύπτουν την τοποθεσία σας μπορεί να ενημερώσει τους κλέφτες για το πού βρίσκεστε, επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν την κλοπή.

Πληροφορίες για το αυτοκίνητό σας

Η δημοσίευση λεπτομερειών ή φωτογραφιών του αυτοκινήτου σας μπορεί να προσφέρει στους κλέφτες πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση, τον τύπο και την τοποθεσία του αυτοκινήτου σας.

Πληροφορίες για τις συνήθειές σας

Τα ποστ σας μπορούν να δώσουν στους κλέφτες πληροφορίες για τις συνήθειές σας και τους χρόνους που το αυτοκίνητό σας είναι αφύλακτο.

Πληροφορίες για ταξίδια

Η ανακοίνωση πληροφοριών για τα ταξίδια σας μπορεί να ειδοποιήσει τους κλέφτες ότι το σπίτι σας (και το αυτοκίνητό σας) είναι άδειο.

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τις πληροφορίες που μοιραζόμαστε δημόσια στα social media και να χρησιμοποιούμε τις ρυθμίσεις απορρήτου για να προστατεύουμε την προσωπική μας ζωή και περιουσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε φωτογραφίες ή πληροφορίες για το αυτοκίνητό σας στα social media, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε με τρόπο που δεν θα βάλετε σε κίνδυνο την περιουσία σας.

Αν ωστόσο το κάνεις απρόσεκτα, είναι πιο σοφό να μάθεις 8 μυστικά για το πώς μπορείς να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από κλοπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

First Timer Here?

Έως -40%

Στα Ετήσια Συμβόλαια*

ΠΑΡΕ

 

*Σε σχέση με τα μηνιαία