Τι είναι το kill switch που με 15 ευρώ προστατεύει το αυτοκινητό σου από κλοπή

Το “kill switch” είναι ένας κρυφός διακόπτη ασφαλείας που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο για να αποτρέψει την λειτουργία του, καθιστώντας την κλοπή του πολύ πιο δύσκολη. Αυτό το σύστημα, όταν ενεργοποιηθεί, “κόβει” το ρεύμα προς τον κινητήρα ή άλλα κρίσιμα συστήματα του αυτοκινήτου, αποτρέποντας έτσι την εκκίνηση του οχήματος.

Πώς προστατεύει το kill switch το αυτοκίνητό μου

Η χρήση ενός “kill switch” είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς ακόμη και αν ο κλέφτης καταφέρει να εισέλθει στο αυτοκίνητο και να προσπαθήσει να το εκκινήσει, δεν θα μπορέσει να το κάνει χωρίς να γνωρίζει τη θέση και τον τρόπο λειτουργίας του διακόπτη. Το “kill switch” μπορεί να κρυφτεί σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, όπως κάτω από το τιμόνι, μέσα στον χώρο αποθήκευσης, ή ακόμα και κάτω από το κάθισμα του οδηγού, καθιστώντας τον εντοπισμό του εξαιρετικά δύσκολο για τους κλέφτες.

Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα του “kill switch” είναι η καθυστέρηση που προκαλεί στον κλέφτη. Ακόμη και αν ο κλέφτης είναι εξοπλισμένος με εργαλεία και γνώσεις που του επιτρέπουν να παραβιάσει τις κλειδαριές και τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, το “kill switch” θα τον αναγκάσει να χάσει πολύτιμο χρόνο για να το εντοπίσει και να το απενεργοποιήσει.

Αυτή η επιπλέον καθυστέρηση λειτουργεί εναντίον του κλέφτη, καθώς τον πιέζει χρονικά και αυξάνει το άγχος του, ενώ παράλληλα αυξάνεται η πιθανότητα να εντοπιστεί από τις αρχές ή από περαστικούς. Είναι γεγονός ότι οι κλέφτες προτιμούν γρήγορες και αθόρυβες δράσεις, και οποιαδήποτε καθυστέρηση αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για αυτούς να συλληφθούν κατά τη διάρκεια της κλοπής. Επομένως, το “kill switch” αποτελεί ένα εξαιρετικό επιπλέον εργαλείο ασφαλείας για την προστασία του αυτοκινήτου σας από κλοπή.

Πόσο κοστίζει το Kill switch;

Το κόστος αγοράς ενός “kill switch” κυμαίνεται γύρω στα 15 ευρώ ενώ το κόστος εγκατάστασης στο αυτοκίνητό σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως το μοντέλο του αυτοκινήτου, το είδος του “kill switch” και τον ηλεκτρολόγο που επιλέγετε για την εγκατάσταση. Συνήθως, το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 40 με 50 ευρώ.

Υπάρχουν διάφορα είδη “kill switches” στην αγορά, μερικά από τα οποία μπορείτε ακόμα και να εγκαταστήσετε μόνοι σας, ενώ άλλα απαιτούν επαγγελματική εγκατάσταση. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα “kill switch” που είναι αξιόπιστο και να το εγκαταστήσετε σωστά, για να διασφαλίσετε την αποτελεσματική προστασία του αυτοκινήτου σας από κλοπή.

Πώς τοποθετείται το kill switch

Η τοποθέτηση ενός “kill switch” πρέπει πάντα να γίνεται από επαγγελματία, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή τοποθέτηση και λειτουργία του, καθώς και η ασφάλεια του οχήματος και των επιβατών του.

Εν κατακλείδι

Συνοψίζοντας, το “kill switch” αποτελεί μία πρόσθετη, αλλά σημαντική επιλογή για την προστασία του αυτοκινήτου σας από την κλοπή. Με την ικανότητα να διακόψει το ρεύμα και να αποτρέψει την εκκίνηση του οχήματος χωρίς την ενεργοποίησή του, προσφέρει μία αξιόπιστη λύση για την αύξηση της ασφάλειας του αυτοκινήτου σας. Είναι αναγκαίο, ωστόσο, να συνδυαστεί με άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως συναγερμός και τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης GPS, για την πλήρης προστασία του οχήματός σας από κλέφτες. Μην ξεχνάτε, η ασφάλεια πρέπει πάντα να είναι προτεραιότητα και η επένδυση σε ένα “kill switch” μπορεί να αποδειχθεί μια σοφή απόφαση για την προστασία της περιουσίας σας, όπως επίσης και να κάνετε πάντα ασφάλεια κλοπής.
Με κόστος αγοράς 15 μόλις ευρώ και τοποθέτησης γύρω στα 40-50 θα αποκτήσεις μία πλέον προστασία στο αυτοκίνητό σου και ελπίζουμε να μη χρειαστεί ποτέ διαβάσεις το άρθρο με θέμα τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

First Timer Here?

Έως -40%

Στα Ετήσια Συμβόλαια*

ΠΑΡΕ

 

*Σε σχέση με τα μηνιαία