Τρακάρισμα σε πλοίο. Με καλύπτει η ασφάλεια; Τι πρέπει να κάνω

Τρακάρισμα σε πλοίο

Καθώς η ζήτηση για ακτοπλοϊκά ταξίδια προς τα ελληνικά νησιά παραμένει υψηλή, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι χώροι στάθμευσης στα πλοία συχνά γεμίζουν ασφυκτικά. Αν έχεις φροντίσει να έχεις εκδώσει ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το αυτοκίνητό σου, η πίεση για έγκαιρη φόρτωση και εκφόρτωση, σε συνδυασμό με τους περιορισμένους χώρους και τον πανζουρλισμό που επικρατεί, μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.
Αυτό το κείμενο έχει ως στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες σχετικά με την κάλυψη που προσφέρει η ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση τρακαρίσματος στο πλοίο.

Όταν πρόκειται για ατυχήματα στο πλοίο και την ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Καταρχάς, ο νόμος 489/76 ορίζει την υποχρέωση των ιδιοκτητών οχημάτων να έχουν ασφάλιση ευθύνης κατά τρίτων, η οποία καλύπτει ζημιές που προκαλούνται σε πλοία και άλλα οχήματα.

Σε περιπτώσεις τρακαρίσματος στο πλοίο, η ασφαλιστική εταιρεία του υπαιτίου οχήματος είναι υπεύθυνη για την αποζημίωση των ζημιών. Αυτό συμπεριλαμβάνει τόσο τις ζημιές που προκλήθηκαν στο πλοίο όσο και εκείνες που αφορούν τα άλλα οχήματα ή τα είδη που είναι στο εσωτερικό του. Επίσης, η κάλυψη εκτείνεται στυλίστατες ζημιές που ενδέχεται να προκληθούν κατά την εκφόρτωση ή τη φόρτωση του οχήματος στο ή από το πλοίο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι οι χώροι στάθμευσης στα πλοία δεν θεωρούνται «οδοί», η ασφαλιστική κάλυψη εφαρμόζεται κανονικά, διότι τα οχήματα βρίσκονται σε κίνηση κατά τη μεταφορά τους στο πλοίο ή κατά το παρκάρισμα. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της κάλυψης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την πολιτική της ασφαλιστικής εταιρείας και το είδος του συμβολαίου.

Για να είναι ένας ιδιοκτήτης οχήματος βέβαιος για την αποζημίωση σε περίπτωση τρακαρίσματος στο πλοίο, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσει την κάλυψη που του παρέχει η ασφάλιση που έχει κάνει με την ασφαλιστική εταιρεία του και να εξετάσει τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του. Σε περίπτωση αποζημίωσης, η ασφαλιστική εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν στο πλοίο ή σε άλλα οχήματα, σύμφωνα με τις όποιες συμφωνίες του συμβολαίου.

Τι θα συμβεί, ωστόσο, αν προκληθεί ζημιά στο αυτοκίνητό σου αφού αυτό έχει σταθμεύσει και διενεργείται η μεταφορά του (το πλοίο βρίσκεται εν πλω), λόγω θαλασσοταραχής ή ελλιπών μέτρων φύλαξής του;

Σε αυτή την περίπτωση ως ζημιωθέντες ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου πρέπει να διεκδικήσουν αποζημίωση από την ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία υποχρεούται να διασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά του φορτίου της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

First Timer Here?

Έως -40%

Στα Ετήσια Συμβόλαια*

ΠΑΡΕ

 

*Σε σχέση με τα μηνιαία