Ταξίδι με σκύλο στο αυτοκίνητο: πώς να κρατήσετε τον σκύλο σας ασφαλή

Ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας, εάν προετοιμαστείτε κατάλληλα. Οι διακοπές με κατοικίδιο μπορούν να ωφελήσουν τόσο τα κατοικίδια όσο και τους ιδιοκτήτες τους και πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να παίρνουν τα σκυλιά τους μαζί.  Η ασφάλεια του σκύλου σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να είναι προτεραιότητα. Παρακάτω παρατίθενται μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας παραμένει ασφαλής και ευτυχισμένος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

1. Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο κλουβί ή ζώνη ασφαλείας

Τα κλουβιά μεταφοράς σκύλων και οι ζώνες ασφαλείας για σκύλους είναι σχεδιασμένα για να κρατούν τον σκύλο σας ασφαλή σε περίπτωση ατυχήματος και να τον εμποδίζουν να διαταράξει τον οδηγό.

2. Μην αφήνετε τον σκύλο σας να βγάζει το κεφάλι από το παράθυρο

Αν και στους περισσότερους σκύλους αρέσει να βγάζουν το κεφάλι από το παράθυρο, μπορεί να είναι επικίνδυνο, καθώς οι σκύλοι μπορεί να χτυπηθούν από άλλα οχήματα ή να τραυματιστούν από τον αέρα που ρέει με μεγάλη ταχύτητα. Κλείστε τα παράθυρα ή φροντίστε να μη χωράει να βγάλει το κεφάλι του έξω

3. Κάντε διαλείμματα

Οι σκύλοι χρειάζονται τακτικά διαλείμματα για να περπατήσουν, να παίξουν και να πιούν νερό. Κάντε στάσεις κάθε λίγες ώρες για να δώσετε στον σκύλο σας την ευκαιρία να ξεπιαστεί, να περπατήσει και να χαλαρώσει.

4. Προστατέψτε τον από τον ήλιο και τη ζέστη

Φροντίστε να έχετε διαθέσιμο νερό και να κρατάτε τον αυτοκίνητο δροσερό, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, για να προστατεύσετε τον σκύλο σας από τη ζέστη.

5. Μην τον αφήνετε μόνο του στο αυτοκίνητο

Οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να είναι θανατηφόρες για τα κατοικίδια. Ποτέ μην αφήνετε τον σκύλο σας μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμη και αν τα παράθυρα είναι ανοιχτά.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας με το αυτοκίνητο θα είναι ασφαλές και ευχάριστο για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

First Timer Here?

Έως -40%

Στα Ετήσια Συμβόλαια*

ΠΑΡΕ

 

*Σε σχέση με τα μηνιαία