Πράσινη Κάρτα Αυτοκινήτου

Για να πραγματοποιήσεις ταξίδι στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό σου θα πρέπει να είσαι εφοδιασμένος με την πράσινη κάρτα αυτοκινήτου.

Τι είναι η πράσινη κάρτα αυτοκινήτου

Η πράσινη κάρτα αυτοκινήτου που από το 2021 έπαψε να είναι πράσινη αλλά ασπρόμαυρη είναι ένα Διεθνές Πιστοποιητικό ασφάλισης αυτοκινήτου που διευκολύνει σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος στο εξωτερικό τις συνολικές διαδικασίες και καλύπτει την αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

Εκδοση πράσινης καρτας αυτοκινητου
Ταξίδι στο εξωτερικό με πράσινη κάρτα ασφάλισης.

Πως βγάζω πράσινη κάρτα αυτοκινήτου – Τι καλύπτει

Η πράσινη κάρτα εκδίδεται από την ασφαλιστική εταιρία που έχεις ασφάλιση αυτοκινήτου και τη ζητάς λίγες ημέρες πριν το ταξίδι σου.
Η διάρκεια ισχύος της είναι 30 ημέρες από την έκδοση.
Πλέον οι περισσότερες ασφαλιστικές στέλνουν την πράσινη κάρτα την ίδια ή σε μία ημέρα ηλεκτρονικά στο email σας. Προσοχή όμως πρέπει να την έχετε σε εκτυπωμένη μορφή και όχι απλά σαν ένα αρχείο pdf στο κινητό σου τηλέφωνο.
Δεν υπάρχει χρέωση για αυτή αλλά δεν ισχύουν όλες οι καλύψεις που ισχύουν εδώ όπως πχ η ασφάλεια κλοπής ή η μικτή ασφάλεια

Ταξίδι στην Ευρώπη. Σε ποιες χώρες ισχύει η πράσινη κάρτα.

Για τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή:
Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία αλλά και τις Αγγλία, Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα μπορείτε να ταξιδέψετε και χωρις την πράσινη κάρτα αρκεί να αναγράφονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο τα στοιχεία σας στα λατινικά.

Η πράσινη κάρτα ισχύει επίσης και στη Ρωσία, την Ευρωπαική Τουρκία και τις Βαλκανικές χώρες, όμως μόλις την λάβεις θα πρέπει να ελέγξεις προσεκτικά αν η χώρα που θέλεις να ταξιδέψεις και δεν είναι κάποια από τις πιο πάνω περιλαμβάνεται!

Μπορώ να έχω περισσότερες καλύψεις;

Στην περίπτωση που έχεις ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου και θέλεις να έχεις κάλυψη κατά το ταξίδι σου στο εξωτερικό θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την ασφαλιστική εταιρία και να σε ενημερώσουν για τις δυνατότητες αλλά και προϋποθέσεις να κάνεις επέκταση των πρόσθετων καλύψεων.

Μπορώ να ταξιδέψω οδικώς σε χώρα που δεν ισχύει η πράσινη κάρτα αυτοκινήτου

Ναι φυσικά αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την πρεσβεία της χώρας (των χωρών) που θέλεις και θα συνάψεις εκεί μικρής διάρκειας ασφαλιστικά συμβόλαια με πολύ χαμηλό κόστος.

Στο asfaleiesfast η έκδοση πράσινης κάρτας είναι μια απλή διαδικασία.

 

Κάνε τώρα ασφάλιση αυτοκινήτου
Και η πράσινη κάρτα στο email σου μόλις τη χρειαστείς.

 

 

 

ασφάλειες