Βασική ασφάλεια αυτοκινήτου

Ανακάλυψε την πιο φθηνή βασική ασφάλεια αυτοκινήτου. Η αστική ευθύνη έναντι τρίτων είναι υποχρεωτική
Μείωσε το κόστος της βασικής ασφάλειας για το όχημά σου τώρα 

Ασφαλίσου εδώ
βασική ασφάλεια οχήματος

Στον κόσμο των αυτοκινήτων, η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ζωτικής σημασίας. Παρέχει προστασία σε περίπτωση ατυχήματος, προστατεύοντας τον οδηγό και το αυτοκίνητο.

Εδώ θα μάθεις τα πάντα για τη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου, γιατί είναι σημαντική, τι καλύπτει και τι όχι, πώς να επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλεια και φυσικά θα μπορέσεις να κάνεις την πιο φθηνή βασική ασφάλεια online, με κόστος μόλις  από 7 ευρώ το μήνα.

Έλεγξε την καλύτερη προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου από το asfaleiesfast πριν προβείς σε μια αγορά.

Λογότυπο Asfaleiesfast
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΔΩ

Τι είναι η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου;

 • Ορισμός: Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα είδος ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει την προστασία του οχήματος και του οδηγού σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλων απρόοπτων καταστάσεων. Στην ουσία, είναι η ελάχιστη ασφαλιστική κάλυψη που απαιτείται από τον νόμο για κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους.
 • Νομικό Πλαίσιο: Το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει την βασική ασφάλεια αυτοκινήτου διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Ελλάδα, ο νόμος απαιτεί από όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να έχουν τουλάχιστον την βασική ασφαλιστική κάλυψη, ώστε να είναι καλυμμένοι για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε τρίτους. Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει τις ζημιές που προκαλούνται σε τρίτα πρόσωπα, αλλά δεν καλύπτει τυχόν ζημιές στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη τους τραυματισμούς  ή τις απώλειες που προκαλούνται στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Μη χάνεις χρόνο. Ανακάλυψε τώρα εδώ την πιο φθηνή βασική ασφάλεια αυτοκινήτου που μπορείς να βρεις online και λάβε το συμβόλαιο σε 2 μόλις λεπτά στο email σου.

Γιατί είναι σημαντική η βασική ασφάλεια;

Η απόκτηση της βασικής ασφάλειας αυτοκινήτου είναι ένα βήμα προς την προστασία και την ασφάλεια τόσο του ιδιοκτήτη του οχήματος όσο και των άλλων συμμετεχόντων στην κυκλοφορία. Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο για την ομαλή και νόμιμη κυκλοφορία ενός οχήματος στους δημόσιους δρόμους. Ας δούμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους είναι τόσο ζωτικής σημασίας:

 1. Προστασία από οικονομικές επιβαρύνσεις: Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου προστατεύει τον ιδιοκτήτη του οχήματος από τυχόν οικονομικές επιβαρύνσεις που μπορεί να προκύψουν λόγω ατυχημάτων. Καλύπτει τις ζημιές προς τρίτους, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη από την υποχρέωση πληρωμής.
 2. Νομική συμμόρφωση: Είναι νομοθετικά υποχρεωτική για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους. Η μη τήρηση αυτής της υποχρέωσης μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα και άλλες νομικές κυρώσεις.
 3. Προστασία Τρίτων: Εξασφαλίζει την αποζημίωση τρίτων που μπορεί να υποστούν ζημιές σε περίπτωση ατυχήματος, εξασφαλίζοντας την κοινωνική ευθύνη του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
 4. Ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους: Συμβάλλει στην αύξηση της γενικής ασφάλειας στους δρόμους, καθώς οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι πιο ήρεμοί γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλισμένοι.

Τι καλύπτει η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου;

Αστική Ευθύνη

Η αστική ευθύνη σε καλύπτει ως προς τις οικονομικές απαιτήσεις απέναντι σε σωματικές βλάβες και υλικές ζημιες. Αναλυτικά:

 • Σωματικές Βλάβες: Η αστική ευθύνη είναι η προστασία απέναντι στις χρηματικές απαιτήσεις που μπορούν να αξιωθούν εναντίον σου, σε περίπτωση που με το αυτοκίνητό σου προκαλέσεις τραυματισμό ή θάνατο. Το ανώτερο ποσό κάλυψης είναι 1300000 ευρώ ανά τραυματισμό ή θάνατο.
 • Υλικές ζημιές: Η αστική ευθύνη επίσης καλύπτει και τις υλικές ζημιές που μπορεί να προκαλέσει το όχημά σου σε ξένες περιουσίες, είτε το ίδιο είτε τα αντικείμενα που μεταφέρει.
 • Για παράδειγμα στην περίπτωση που με δική σου ευθύνη συγκρουστείς με κάποιο άλλο όχημα και του προκαλέσεις φθορές ή ολική καταστοφή ο ιδιοκτήτης του άλλου οχήματος θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική σου εταιρεία.
 • Φθορές επίσης μπορείς να προκαλέσεις με το όχημά σου και σε κτίρια ή κατασκευές. Για παράδειγμα, στη μάντρα ενός σπιτιού, στην τζαμαρία ενός καταστήματος, σε ένα περίπτερο, ένα στέγαστρο κλπ.
 • Τέλος υπάρχει και η προστασία του ιδιοκτήτη του οχήματος έναντι τρίτων, σε περίπτωση κλοπής. Αν κάποιος κλέψει το αυτοκίνητό σου και προκαλέσει ζημιές, τραυματισμό ή θάνατο αυτές θα αποζημιωθούν επίσης από την ασφαλιστική σου εταιρεία

Τι δεν καλύπτει η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι συνήθως περιορισμένη και δεν καλύπτει όλους τους τύπους ζημιών ή απώλειας που μπορεί να προκύψουν. Ας δούμε τι δεν καλύπτει συνήθως η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου:

 1. Ζημιές στο ίδιο το αυτοκίνητο: Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου  δεν καλύπτει τις ζημιές που προκαλούνται στο ίδιο το αυτοκίνητο.

 2. Κλοπή: Η βασική ασφάλεια δεν καλύπτει την κλοπή του οχήματος ή των εξαρτημάτων του.

 3. Προσωπικά αντικείμενα: Οποιαδήποτε προσωπικά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο και κλαπούν ή καταστραφούν δεν αποζημιώνονται.

 4. Ζημιές από φυσικές καταστροφές: Ζημιές που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές όπως σεισμός, πλημμύρα, κεραυνός, δεν καλύπτονται συνήθως.

 5. Ατύχημα με οδηγό που δεν είναι ασφαλισμένος: Αν το αυτοκίνητο οδηγείται από κάποιον που δεν είναι καλυμμένος από την ασφάλεια, οι ζημιές δεν θα καλυφθούν.

 6. Ζημιές λόγω χρήσης αλκοόλ ή ναρκωτικών: Οι ζημιές που προκύπτουν από τη χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών δεν καλύπτονται.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να εξετάσεις προσεκτικά τι καλύπτει η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου και να σκεφθείς την προσθήκη επιπλέον καλύψεων.

Προσφορά για βασική ασφάλεια αυτοκινήτου

Αν ψάχνεις να ασφαλίσεις το αυτοκινητό σου και δεν έχεις ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να αναζητήσεις διάφορες προσφορές από τους ίδιους τους ασφαλιστές δεν χρειάζεται να το κάνεις. Απλά πάτα το κουμπί τώρα.

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΕΛΩ ΤΙΜΗ ΤΩΡΑ

Πώς να επιλέξεις βασική ασφάλεια αυτοκινήτου: Πράγματα που πρέπει να σκεφτείς

Η επιλογή μιας βασικής ασφάλειας αυτοκινήτου δεν πρέπει να γίνεται τυχαία. Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες για να εξασφαλίσεις ότι έχεις την κατάλληλη κάλυψη για τις ανάγκες σου. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη:

 • Το προφίλ σου:  Οι νεαροί οδηγοί ή οι ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων ίσως χρειάζονται διαφορετική κάλυψη σε σχέση με άλλους.
 • Ο τύπος του αυτοκινήτου σου: Το είδος και η ηλικία του αυτοκινήτου σου μπορεί να επηρεάσει το είδος της ασφάλειας που χρειάζεσαι.
 • Οι χρηματοοικονομικές σου δυνατότητες: Διάλεξε μια ασφάλεια που είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου, αλλά πρόσεξε να μην θυσιάσεις την κάλυψη για την οικονομία.
 • Οι ανάγκες για επιπλέον κάλυψη: Σκέψου αν χρειάζεσαι επιπλέον κάλυψη για πράγματα όπως κλοπή, ζημιές από φυσικές καταστροφές, κλπ.

Είναι σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο και προσοχή για να επιλέξεις την κατάλληλη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου

Μην ξεχνάς ότι με τη σύγκριση ασφαλειών αυτοκινήτου μπορείς να βρεις περισσότερες καλύψεις με τα ίδια χρήματα, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια καθώς οδηγείς..

Είναι αξιοσημείωτο ότι η επιλογή της πλέον κατάλληλης ασφάλειας αυτοκινήτου είναι επένδυση στην ασφάλεια και την προστασία τόσο του αυτοκινήτου σου, όσο και των επιβατών του.

Είσαι έτοιμος να κάνεις φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου με ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΙΜΗΣ;

Στο asfaleiesfast μπορείς. Άφησε αυτή την πολύ σοβαρή διαδικασία στους ειδικούς.

Τώρα είναι η στιγμή σου
ασφάλεια αυτοκινήτου
ΞΕΚΙΝΑ ΕΔΩ