Ασφάλεια αυτοκινήτου Smart κόστος – Γιατί τα smart έχουν ακριβά ασφάλιστρα;

Ασφάλεια αυτοκινήτου Smart

Στον σύγχρονο κόσμο, η ανάγκη για ευέλικτα αυτοκίνητα που κινούνται ευκολότερα στους στενούς δρόμους του αστικού ιστού είναι πιο εμφανής από ποτέ. Τα πρώτα οχήματα που έδωσαν λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν τα αυτοκίνητα Smart, που με το μικρό τους μέγεθος και την ευελιξία τους, αποτελούν την ιδανική επιλογή για πολλούς κατοίκους που κινούνται στο κέντρο της πόλης. Παρόλα αυτά, παρότι τα οφέλη της χρήσης ενός Smart αυτοκινήτου είναι πολλά, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους κατόχους τους: το κόστος της ασφάλισης αυτοκινήτου.

Πολλοί οδηγοί αναρωτιούνται γιατί τα αυτοκίνητα Smart έχουν ακριβή ασφάλεια αυτοκινήτου σε σχέση με άλλες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων.

Η απορία αυτή είναι δικαιολογημένη, καθώς, σε πρώτη ματιά, τα αυτοκίνητα Smart φαίνονται να πρέπει να είχαν χαμηλότερο κόστος ασφάλισης λόγω του μικρού τους μεγέθους και της χαμηλότερης τιμής τους σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που διαδραματίζουν ρόλο στον καθορισμό του κόστους ασφάλισης, και ορισμένοι από αυτούς μπορεί να μην είναι εμφανείς αμέσως.

Αναζητώντας τις αιτίες πίσω από αυτό το φαινόμενο, αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, την αντοχή και την προστασία των οχημάτων αυτών, καθώς και το κόστος επισκευής τους σε περίπτωση ζημιάς ή ατυχήματος.

1. Μικρό μέγεθος

Λόγω του μικρού τους μεγέθους, τα αυτοκίνητα Smart θεωρούνται πιο ευάλωτα σε περίπτωση σύγκρουσης. Τα στατιστικά δείχνουν ότι τα μικρότερα αυτοκίνητα έχουν την τάση να υποστούν περισσότερες ζημιές σε περίπτωση ατυχήματος, αυξάνοντας το κόστος ασφάλισης. Παράλληλα μπορεί να οδηγούν σε πιο σοβαρούς τραυματισμούς

2. Κόστος επισκευών

Τα αυτοκίνητα Smart, όπως και άλλα ειδικά ή premium μοντέλα, έχουν μερικές φορές ακριβότερα ανταλλακτικά και εξειδικευμένες απαιτήσεις επισκευής, πράγμα που μπορεί να αυξήσει το κόστος της ασφάλισης.

3. Κλοπή

Κάποια μοντέλα είναι πιο ελκυστικά για κλοπή, και τα αυτοκίνητα Smart εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.  Σύμφωνα με έρευνες των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών τα αυτοκίνητα Smart είναι αυτά που προτιμούν περισσότερο οι κλέφτες. Τα αυτοκίνητα Smart είναι πρώτα τόσο σε ολική κλοπή, με στόχο την αποσυναρμολόγηση τους, όσο και σε μερική κλοπή, αφού μπορεί ενώ έχεις παρκάρει το αυτοκίνητό σου όταν επιστρέψεις να δεις να λείπει ο προφυλακτήρας, το τιμόνι, οι καθρέφτες, ή διάφορα άλλα εξαρτήματα. Αυτή η προτίμηση συμβάλει στην αύξηση του κόστους ασφάλισης. Μάλιστα κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες επιλέγουν να μην προσφέρουν ασφάλεια κλοπής για Smart

4. Ηλικιακό προφίλ των οδηγών

Συχνά τα αυτοκίνητα Smart οδηγούνται από άτομα νεαρής ηλικίας που είναι κατά τεκμήριο πιο άπειρα. Η έλλειψη εμπειρίας οδηγεί πάντα σε αύξηση ασφαλίστρου.

5. Κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης

Όταν ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί σε πυκνή κυκλοφορία, μέσα στον αστικό ιστό, πληρώνει πιο ακριβά ασφάλιστρα από ότι ένα αυτοκίνητο που κινείται σε ήπια κυκλοφορία ή εκτός πόλης. Τα αυτοκίνητα Smart σε μεγάλο ποσοστό κινούνται στο κέντρο της πόλης.

Συμπέρασμα:

Κατανοώντας τους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλισης των αυτοκινήτων Smart, οι ιδιοκτήτες μπορούν να αναζητήσουν τις πιο συμφέρουσες προσφορές και να βρουν τη σωστή ασφάλεια που ταιριάζει στις ανάγκες τους και στο asfaleiesfast έχουμε τη λύση.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ την πιο φθηνή τιμή

ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

First Timer Here?

Έως -40%

Στα Ετήσια Συμβόλαια*

ΠΑΡΕ

 

*Σε σχέση με τα μηνιαία