Κάλυψη αερόσακων και ζώνης ασφαλείας σε ασφάλεια αυτοκινήτου

Κάλυψη αερόσακων και ζώνης ασφαλείας σε ασφάλεια αυτοκινήτου

Ένα σημαντικό ερώτημα που προκύπτει σχετικά με την ασφάλιση αυτοκινήτου είναι εάν καλύπτονται οι αερόσακοι και οι ζώνες ασφαλείας μετά από ένα τρακάρισμα.

Τι είναι οι αερόσακοι και οι ζώνες ασφαλείας

Οι αερόσακοι είναι συστήματα παθητικής ασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους επιβάτες κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού. Οι ζώνες ασφαλείας, από την άλλη πλευρά, κρατούν το σώμα των επιβατών στη θέση του, αποτρέποντας τον τραυματισμό λόγω της σύγκρουσης.

Γιατί μπορούν να καταστραφούν

Μετά από ένα σημαντικό τρακάρισμα, τόσο οι αερόσακοι όσο και οι ζώνες ασφαλείας μπορούν να υποστούν ζημιές. Οι αερόσακοι ανοίγουν με εκρηκτική δύναμη και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά μετά την ενεργοποίηση. Από την άλλη οι ζώνες ασφαλείας εξαιτίας των δυνάμεων που θα ασκηθούν στο μηχανισμό τους μπορούν να καταστραφούν ή να χρειαστεί να κοπούν για την απελευθέρωση των επιβαινόντων

Κάλυψη αερόσακων & ζωνών από την ασφαλιστική

Η κάλυψη της αντικατάστασης των αερόσακων και των ζωνών ασφαλείας από την ασφαλιστική εταιρεία εξαρτάται από τους όρους της πολιτικής που έχετε υπογράψει. Για να είστε σε θέση να λάβετε αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία σας για τους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας που έχουν καταστραφεί μετά από ατύχημα, είναι απαραίτητο να έχετε προσθέσει αυτήν την επιπρόσθετη κάλυψη στο βασικό σας συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου. Αυτή η κάλυψη δεν είναι αυτομάτως συμπεριλαμβανόμενη στα περισσότερα συμβόλαια ασφάλειας και χρειάζεται να προστεθεί εκ των προτέρων, κατά τη σύναψη της ασφαλιστικής πολιτικής.

Σε αυτή την περίπτωση, η ασφαλιστική εταιρεία θα αναλάβει να καλύψει το κόστος αντικατάστασης αυτών των εξαρτημάτων εάν η καταστροφή τους οφείλεται αποκλειστικά και άμεσα σε οδικό τροχαίο ατύχημα και συγκεκριμένα σε:

  • Σύγκρουση
  • Πρόσκρουση
  • Εκτροπή
  • Ανατροπή
  • Ή κατακρήμνιση του ασφαλισμένου οχήματος.

Συμπέρασμα:

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς τι καλύπτει η ασφαλιστική σας πολιτική και, αν χρειάζεται, να προσθέσετε επιπλέον κάλυψη για τους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας, προκειμένου να είστε πλήρως προστατευμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

First Timer Here?

Έως -40%

Στα Ετήσια Συμβόλαια*

ΠΑΡΕ

 

*Σε σχέση με τα μηνιαία